2011. február 12., szombat

Collectibles Collection - Fire Suburban

Ez a sorozat, a Matchbox újkori történelmének egyik legkiemelkedőbb alakja! Mind az autók kivitelében, megjelenésében és a csomagolásban is nagyott alkotott a gyár! Ráadásul nem is kevés darab készült, hiszen a Chevy Impala-ból is 6 féle jelent meg a Suburban-okból meg 7. Ha az emlékeim nem csalnak. Ma a tűzoltóság jeles képviselőit mutatom be! Félreértés ne essék, nem gyűjtőm a fire autókat, de ezek kihagyhatatlanok számomra!:) Hej ha minden darabot ilyen részletesen készítenének el az MB fronton, akkor azt hiszem méltán ünnepelnénk a gyárat a mai napig. Sajnos a valóság mást mutat, de van remény! A 2000-es évek elején olyan mélyrepülésbe voltak, hogy annál lejebb már nem sülyedhet az MB. És mint említettem egyre több mai darab kellemes a szemnek is, gondolok itt a Dodge Monaco vagy a Ford Crown esetére. Akkor vizsgáljuk meg közelebről eme remek példányokat!

Collectibles „Emergency Service” Collection néven futottak be a köztudatba, és itt igen magasra tette a lécet az MB. Döbbenet, hogy az utána lévő évek meg milyen mélybe taszították a hírnevet. Pedig gondoljunk csak bele, mi lenne ma, ha ezen a vonalon folytatja az útját tovább az MB gyártás…

A Chevy Suburban-okon nem lehet hibát találni, na jó egy kicsit igen. Már a megjelenése is kedvet csinál az embernek, hogy kézbevegye, nekem különösen tetszik ez a dobozos megoldás, és a kis műanyag lapon a név. A DARE-s autóknál látható még ilyen. A dobozán feltüntetve, 14 éves kor felett!:) Azt hiszem ez mindent elárul. A lámpák hiánya mondhatnám fájó pont. De mégsem, hiszen olyan profi szinten van kipingálva (főleg az eleje) hogy már szinte megszólal! Szerintem nagyon dögös amúgy is a Chevy, és nem csak a Suburban.

A kerék sem a megszokott műanyag, hanem igazi gumi, ami első ránézésre is a toppon van! Részletesek benne a bordák, és a felni is tökélete összhangban van. A festés az maga a kánaán! Már említettem, hogy a lámpák festettek, de azon kívül számtalan helyen megfigyelhető az alapos munka. Itt talán érdekeség, hogy a csomagtartóban látható eszközök, mint pl. tűzoltópalack, elsősegélyláda meg hasonló tárgyak, nem egyszínűek, hanem külön-külön megkapták a maguk kis színét! Piros, sárga, kék vagy fekete csodásak így együtt.

Mivel én rendőrautó kedvelő vagyok, így az autó Achilles-ét is fokozottan figyelem, ez pedig nem más mint a villogó, fényhíd - ki hogy hívja. Na ja, ez sem hagyták ki, így teljes az összkép. Némelyiknél - attól függ melyik fajtáról beszélünk - külön a búrákat más-más színűn hagyták, újabb jó pont! Egyedül még a belsejébe lehetne belekötni, ha nagyon akarunk, itt az ülések egyhangúak, nem kaptak huzatot!:) De legalább a kormány rész fekete, és ez elég hogy feldobja.

Nem akartam ennyi mindent írni róla, hiszen a képeknél nincs beszédesebb, de értsétek meg a rajongásom eme vasak iránt!:)
Korrekt villogó!

Na mi van a csomagtartóban?:)

A bordázat jól kivehető




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése